Endüstri

Gıda ve İçecek

Gıda proseslerinde hijyenik pompa kullanımı büyük bir gereklilik olup, sıvı transferlerinin sağlık standartlarına uygun şekilde gerçekleştirilmesi esastır. Arpon, gıda sektörüne yönelik EHEDG ve FDA onaylı geniş ürün yelpazesi ile güvenilir çözümler sunmaktadır.

Gıda ve İçecek Sektöründe Pompa Çözümleri

Gıda proseslerinde hijyenik pompa kullanımı büyük bir gereklilik olup, sıvı transferlerinin sağlık standartlarına uygun şekilde gerçekleştirilmesi esastır. Arpon, gıda sektörüne yönelik EHEDG ve FDA onaylı geniş ürün yelpazesi ile güvenilir çözümler sunmaktadır.

Çikolata ve Zor Akışkanların Transferi

Çikolata, gıda endüstrisinde en zorlu akışkanlardan biridir. “ROTAN CHD” serisi içten dişli pompalar, Bu pompalar, standart çikolatadan kakao likörü ve karamele kadar her şeyi pompalamak için özel olarak tasarlanmış , benzersiz çikolata salmastrası ve büyük toleranslı dişli yapılısı ile bu hassas akışkanların sorunsuz taşınmasını sağlar..Önde ve arkada ısıtma jaketiyle donatılmış olan bu pompalar, rotorlar, idlerlar ve idler manşonları gibi bileşenlerle özel boşluklarla tasarlanmış, bu sayede 12 bar (veya 175 PSI) kadar basıncı kaldırabilmektedir.

Çikolata ve türevlerinin transferinde kullanılacak diğer bir pompa tipi EHEDG & 3A sertifikalarına sahip özel hijyenik tasarımı ile öne çıkan “PACKO ZL” serisi Lob(lobe) pompalardır.Bu pompalara farklı tip lob seçenekleri ve salmastra çözümleri ile sızdırmazlık problemlerini ortadan kaldırmıştır.

Krema ,ketçap,mayonez ,ayran,tereyağı ve farklı özelliklerde soslar hem Packo lobe pompalar hemde “PACKO ZS” serisi twin screw pompalar ile sorunsuz bir şekilde transfer edilir.

Yıkama ve Temizleme Uygulamaları

Gıda üreticileri, temizleme ve yıkama işlemleri için yüksek basınca ihtiyaç duymaktadır. “PACKO” santrifüj pompalar, özellikle CIP (Yerinde Temizlik) sistemlerinde sıvı transferi için güvenle kullanılmaktadır.

İçecek Sektöründe Pompa Kullanımı

İçecek üretiminde; konsantre meyve suyu, süt ve alkol gibi akışkanların transferi VERDER PACKO pompalar ile sağlanır. Packo pompalar, mükemmel temizlenebilirlik sunan yapısı ve EHEDG & 3A sertifikalarına sahip özel hijyenik tasarımı ile öne çıkmaktadır. Tüm pompalar elektropolisajlı yüzeye sahiptir, bu da korozyon direncini artırırken daha iyi temizlenebilirlik sağlar.

Verder ürün gruplarından “VERDERMAG”, kostik, nitrik asit ve sülfürik asit gibi kimyasalların güvenli transferini sağlar. Manyetik kaplinli tasarımı sayesinde sıfır sızdırmazlık sunarak mekanik salmastra problemlerini tamamen ortadan kaldırır.

Hassas ve Viskoz Akışkanların Transferi

Özellikle bira mayasının dozajlanması gibi akışkanın formunu koruması gereken uygulamalarda PACKO Lobe ve Çift Vidalı pompalar kullanılır. Bu pompalar EHEDG ve FDA onaylıdır ve düşük bakım maliyetleriyle öne çıkar.

Şarap Üretimi ve Gıda İşleme Uygulamaları

Şarap üretiminde posalı üzüm içeren akışkanların transferi ve dekantör besleme işlemleri için “VERDERHUS” serisi pompalar güvenle kullanılmaktadır. Vida kanallı çark yapısı, %13’e kadar katı partikül içeren akışkanları pompanın zarar görmeden transfer etmesini sağlar.

Şarap endüstrisinde posalı akışkan transferinde “PACKO ZW” serisi pompalar kauçuk lob yapısı ile pompaya zarar vermeden akışkanları sorunsuz olarak transfer eder.

Meyveli yoğurt, dondurma, reçel ve ayran gibi sıvı gıdaların transferinde ise “VERDERAIR” FDA & Hijyenik Serisi diyaframlı pompalar ekonomik ve hijyenik bir çözüm sunar. Bu tür pompalar, FDA ve 3A sertifikalarına sahip olması gereken uygulamalarda güvenle kullanılabilir. Viskoz sıvıları rahatlıkla taşıyan bu pompalar, yüksek partikül geçişine izin verir ve tıkanma riskini minimize eder. Ayrıca sıvının yapısını bozmadan ve kıvamında değişiklik yaratmadan transfer sağlayarak gıda kalitesini korur.

Verderair diyafram pompaları, CIP (Yerinde Temizlik) ve SIP (Yerinde Buhar Temizliği) sistemlerine uygun olup, kolay temizlenebilir yapıları sayesinde bakım sürelerini minimize eder. Manuel temizlik gerektiğinde, hızlı sökülebilir tasarımları sayesinde pratik kullanım sağlar.