Örnek Uygulamalar

Sebze ve Patates Endüstrisinde Kullanılan Pompalar

 
“Sebze Transferinde Hasarsız Çözüm

Sektör: Gıda

Ürün : Sebze ( Bezelye,Mısır, Fasulye...vb.)

Pompa Tipi: Packo 

Sebze ve patates endüstrisi, faaliyetlerimizin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Bu nedenle, bu alanda kendimizi uzman olarak tanımlayabiliriz.
Patates, sebze veya deniz ürünlerinin hasarsız transferi ya da 190 °C’ye kadar kızartma yağının pompalanması söz konusu olduğunda, Packo her durumda güvenilir bir çözüm sunar.
İyi tasarlanmış pompa geometrisi sayesinde, hijyen, dayanıklılık ve güvenilirlikten ödün vermeden pürüzsüz ve hasarsız akış sağlanır.

Packo pompaları, 1935/2004 EC Avrupa Gıda Güvenliği Yönetmeliği’ne uygundur. Bu sayede üretim sürecinizin gıda güvenliği tamamen garanti altındadır.

Tipik Uygulama Alanları

Sebze ve patateslerin taş ayırma (de-stoning), yıkama, doğrama, pompalanma ve haşlama (blanching) proseslerinde Packo pompaları yaygın olarak kullanılmaktadır.
Ayrıca, CIP (yerinde temizlik) uygulamaları ve atık su arıtma sistemleri için de özel çözümler sunulmaktadır.

Taş Ayırma, Yıkama ve Doğrama Hatları İçin Pompalar

Bu proseslerde pompalanan sıvılar genellikle sebze ve lif kalıntıları, kum ve kil parçacıkları içerir. Bu partiküller pompa yüzeyinde aşındırıcı etki oluşturabilir.

Bu nedenle Packo, bu tür uygulamalarda pompa ömrünü uzatmak için özel kaplamalı salmastra odası tasarımı sunar.
Bu tasarım, pompanın hizmet ömrünü belirgin şekilde artırır.
Ayrıca, vortex çarklı pompalar tıkanma riskini önlemek için sıklıkla tercih edilir.

Tüm Packo pompa serileri 1935/2004 EC sertifikasına sahiptir — böylece gıda güvenliği her zaman korunur.

Haşlama Hatları ve Ürün Transferi İçin Pompalar

Sebzeler, tesise girişten itibaren birçok aşamada konveyör bantlar veya hidrolik taşıma sistemleri ile taşınır.
Bu süreçte ürün hasarının en aza indirilmesi kritik öneme sahiptir.

Bu amaçla geliştirilen Packo VPCP Serisi, özel tasarımlı kanat yapısı, geniş gövdesi ve büyük geçiş alanı sayesinde ürün hasarını piyasadaki benzer pompalara göre %50’ye kadar azaltır.

Sebze haşlama proseslerinde yüksek sıcaklık (kaynama noktasına yakın) ve düşük su seviyesi gibi zorlu koşullar söz konusudur.
Packo pompaları, çok düşük NPSH değeri sayesinde kavitasyon riskini minimize eder ve yüksek verimlilik ile düşük enerji tüketimi sunar.

Bu serideki tüm pompalar da 1935/2004 EC yönetmeliğine uygundur.

Bu ürün hakkında daha fazla bilgi almak için PACKO VPCP-VKDM serisini inceleyebilir, benzer uygulamalar hakkında detaylı bilgi için uzman ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.