Bloglar

Atık Su Pompaları

"Atık su pompaları", genellikle çeşitli organik, inorganik ve mineral kökenli katı partiküller içeren çok kirli suyu taşır. Tek kademeli tasarımlar tercih edilir. Atık su pompaları genellikle kendinden emişli değildir ve transfer edilecek sıvıya tamamen batmış durumdadırlar. Salmastra olarak aşınmaya dayanıklı mekanik salmastralar kullanılır.

Tipik uygulamalar, atık su arıtma tesisleri ,gıda işleme, inşaat, kağıt, şeker ve metal endüstrilerinin (örneğin metal elektrolizi) yanı sıra madencilik ve ticari bina uygulamalarıdır. Gereksinimler önemli ölçüde farklılık gösterdiğinden, belediye ve endüstriyel atık su pompaları arasında bir ayrım yapılır. Atık su pompaları olarak da adlandırılan belediye atık su pompaları, tipik olarak aşağıdaki sıvıları taşır: işlenmemiş kanalizasyon (örn. Atık su, kanalizasyon, bkz. aktif çamur) ve yağmur suyu.

Endüstriyel atık su pompaları için, endüstriyel atık su oldukça agresif veya aşındırıcı olabileceğinden uygun malzemelerin seçimi çok önemlidir . Pompa gövdesine, özellikle aşınmaya dayanıklı malzemelerden yapılmış ve kolayca değiştirilebilen gövde aşınma halkaları veya aşınma plakaları takılabilir.Pompa malzemesi de aşınmaya dayanıklı olacak malzemeden üretilebilir veya kaplanabilir.

Atık su pompaları, ıslak veya kuru kurulum için tasarlanabilir. Islak kuyu montajı için atık su pompaları, dalgıç motor pompaları olarak da adlandırılır.

abc                            def 

Atık su pompaları hakkında daha fazla bilgi için ZENIT ürünlerini inceleyiniz.

 



Blog listesine geri dön.